Devre Kesici Seçimi için Mühendislik Tasarımının Ana Noktaları

- 2021-11-16-

Mühendislik tasarımının ana noktalarıAlçak Gerilim Devre Kesici
Çerçeve devre kesiciler esas olarak aşırı yük, kısa devre, aşırı akım, voltaj kaybı, düşük voltaj, topraklama, kaçak, çift güç kaynaklarının otomatik olarak değiştirilmesi ve motorun seyrek çalıştırılması için koruma ve çalıştırma için kullanılır.
1) Çerçeve devre kesicinin anma gerilimi, hattın anma geriliminden düşük olmamalıdır;
2) Çerçeve devre kesicinin anma akımı ve aşırı akım serbest bırakmanın anma akımı, devrenin hesaplanan akımından az olmamalıdır;
3) Çerçeve devre kesicinin nominal kısa devre kesme kapasitesi, hattaki büyük kısa devre akımından daha az olmamalıdır;
4) Seçici açık devre kesiciler, kısa süreli kısa devre yapma ve kesme kapasitesi ve zaman gecikmesi korumasının aşamalar arası koordinasyonunu dikkate almalıdır;
5) Çerçeve devre kesicinin düşük gerilim serbest bırakmasının anma gerilimi, hattın anma gerilimine eşittir;
6) Motor koruması için kullanıldığında, devre kesici seçilirken motorun kalkış akımı dikkate alınmalı ve kalkış anında hareket etmemelidir;
7) Devre kesici seçiminde, devre kesici, devre kesici ve sigorta arasındaki seçici koordinasyon da dikkate alınmalıdır.
Devre kesici mühendislik tasarımının ana noktaları
(1) Devre kesici ve devre kesici birlikte çalıştığında, alt seviye devre kesicinin çıkışında beklenen kısa devre akımından daha büyük olması gereken üst seviye devre kesicinin ani açma eylemi değeri dikkate alınmalıdır. . İki kademeli çerçeve devre kesicideki devre bileşenlerinin kısa devre empedans değerinden dolayı kısa devre akım değeri çok farklı değilse, üst seviye devre kesici kısa gecikmeli açma seçebilir.
(2) Akım sınırlayıcı devre kesicinin kısa devre akımı, anlık açma ayar değerinden büyük veya ona eşit olduğunda, birkaç milisaniye içinde açılır. Bu nedenle, daha düşük seviyeli koruma cihazları, seçici koruma gerekliliklerini sağlamak için devre kesiciyi kullanmamalıdır.
(3) Kısa geciktirme devre kesicinin zaman sınırı gecikmeye ayarlandığında, yapma ve kesme kapasitesi azalacaktır. Bu nedenle, seçici koruma devresinde, çerçeve devre kesicinin kısa gecikmeli açma-kapama özelliği gereksinimleri karşılamalıdır.
(4) Ayrıca, üst seviye devre kesicinin kısa devre gecikme tersinir özelliğinin, alt seviye açık devre kesicinin eylem karakteristik zaman eğrisi ile kesişmemesi ve kısa gecikme karakteristik eğrisinin kesişmemesi gerektiği de dikkate alınmalıdır. anlık karakteristik eğri.
(5) Devre kesici ve sigorta birlikte kullanıldığında, üst ve alt seviye koordinasyonu dikkate alınmalı ve çerçeve devre kesicinin amper-saniye karakteristik eğrisi ile sigortanın amper-saniye karakteristik eğrisi karşılaştırılmalıdır. kısa devre akımı anında koruma seçiciliğine sahiptir.
Alçak Gerilim Devre Kesici